Queer Berlin Tour

Queer Berlin Tour

Prijs vanaf € 14.50

Berlijn is de homo-hoofdstad van Europa en is al een pionier in de homo- en lesbische scene sinds het einde van de 19e eeuw.

Op deze 'Queer Berlin' tour ontdekken wij de wijk populair onder homoseksuelen, Schöneberg, het thuis van Marlene Dietrich en beschreven door Christoper Isherwood en Otto Dix.

We bezoeken de Eldorado, één van Berlijn's oudste homoseksuele en transgender barren, tevens vaak bezocht door de openlijk homoseksuele Nazi SA officier Ersnt Röhm. We maken tevens een stop bij het Monument voor de onder het nationaalsocialisme vervolgde homoseksuelen en leren hoe openlijk homoseksuele en transgender individuen hulp kregen van advocaten zoals Magnus Hirschfeld, wiens Instituut voor Sexuele Wetenschappen gesloten werd in 1933, en wiens bibliotheek werd verwoest deze de beruchte boekverbrandingen van het Nazi regime.

We maken een wandeling door Tiergarten, de meest beroemde plek van de stad voor homoseksuelen om elkaar te ontmoeten in de schaduw van de Berlijnse Muur. Kom erachter hoe openlijk homoseksuele personen als de Pruisische koning Frederik de Grote tot de hedendaagse burgervader Klaus Wowereit de geschiedenis van Berlijn hebben beïnvloed. We eindigen de tour in het Gay Museum in het levendige Kreuzberg.

Duur: 4 uur.

Belangrijke informatie:
- Kort nadat de bestelling afgerond is ontvang je een e-mail met daarin het e-ticket. Breng dit e-ticket met je mee naar de tour.
- De tour begint voor het restaurant Weihenstephaner tegenover Hackescher Markt S-Station. Hier vind je de gids van Original Berlin Walks.
- Aangezien de tour gedeeltelijk met de metro wordt voldaan raden wij je aan een zone AB dagkaart voor transport mee te nemen. Tevens kun je een dergelijke pas bij de gids kopen.
- Kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis mee. Jeugdprijzen zijn beschikbaar tot 26 jaar.
- De tour is in het Engels.
- De tour gaat onder iedere weersomstigheid door, zorg er dus voor dat je gepaste kleding hebt.
- Eten en drinken is niet inbegrepen in de prijs.
- De tour eindigt bij het Gay Museum in Kreuzberg.
- De Queer Berlin tour loopt van april tot oktober iedere vrijdag om 13:30. 

 

Reserveer tickets

Datum
Queer Berlin Tour Info

Queer Berlin Tour
Gelieve 10 min. voor aanvang van de tour op het volgende adres te zijn:
Buiten Restaurant Weihenstephaner
(Tegenover Hackescher Markt S-Bahn Station)

Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Info

Queer Berlin Tour
De tour loopt van april tot oktober iedere vrijdag om 13.30.

Routebeschrijving

Routebeschrijving
Nee de S- of U-Bahn naar Hackescher Markt Station.

Zie op een kaart Zie op een kaart

070 891 26 05 070 891 26 05 E-mail E-mail


In winkelwagen