Zoek tickets

Waarom bij ons bestellen?

  • 100% veilig betalingssysteem

  • Betaal in euro

  • Meer dan 3,5 miljoen verkochte tickets

Vergelijkbare tickets

Vergelijkbare categorieën

De Berlijnse Muur - Berlijn achter het IJzeren Gordijn

4.8 (4)
Vanaf € 16,40

Geniet van een wandel tour door Berlijn en ervaar Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Wandel door 'Stalinallee', bezoek het Muur Monument en Gethsemane kerk in Prenzlauer Berg en nog veel meer!

Populair

- Verken Berlijn achter het ijzeren gordijn
- Wandel door 'Stalinallee'
- Bezoek het Muur Monument in Bernauer Strasse
- Kom meer te weten over het risico dat velen namen om te ontsnappen
- Geniet van een fascineren wandel tour

Wat kan ik verwachten?

Tientallen jaren na WOII waren er twee Berlijns:

De een was een bastion van het Westen achter het ijzeren gordijn, de andere een hoofdstad die stond te popelen om de superioriteit van het Communisme aan te tonen.

Kom meer te weten over hoe de geallieerde grootmachten Berlijn verdeelde in 4 sectors aan het einde van de oorlog en zie waar drie van deze sectoren samenkwamen bij Potsdamer Platz.

Wandel over de boulevard 'Stalinallee' in het Oosten en bekijk de bruidstaart cultuur ontwerpen om communistische trots te demonstreren tijdens de Koude Oorlog.

Bezoek het Muur Monument in Bernauer Strasse en krijg een gevoel van de complexiteit van de veiligheidsmaatregelen ontwikkeld om te voorkomen dat Oost Duitsers West Berlijn bereikte.

Kom meer te weten over de risico's die velen toch namen om te ontsnappen en die de inspanning van de beruchte staatsveiligheidsdienst, de Stasi, dwarsboomden. Bezoek GethsemaneKerk in Prenzlauer Berg, waar vele moedige Oost-Duitse burgerrechten activisten samenkwamen aan het einde van de jaren tachtig om te protesteren tegen het regiem en die geholpen hebben bij de vreedzame revolutie die leidde tot de hereniging van Duitsland.

Bekijk waar deze inspanning voor het eerst leidde tot het doorbreken van de Muur bij Bornholmer Strasse en kom meer te weten hoe dappere Oost-Berlijners voorkwamen dat de dossiers bij het hoofdkwartier van de Stasi versnipperd werden, waardoor wij een belangrijk inzicht krijgen in de innerlijke werking van het regiem.

De tour eindigt bij centraal gelegen Alexanderplatz, nog een Oost Duits showstuk met de monumentale TV Toren.

Hoe werkt het?

Kort nadat u uw boeking heeft afgerond, wordt uw e-ticket direct naar uw e-mail gestuurd, print deze uit en breng deze mee op uw tour.

Waar begint de tour?
De tour begint voor het restaurant Weihenstephaner tegenover Hackescher Markt S-Station. Zorg dat u tien minuten van tevoren aanwezig bent

Waar eindigt de tour?
De tour eindigt bij Alexanderplatz.  

Hoe lang duurt de tour?
De tour duurt ongeveer 4 uur.

Hoe verplaatsen wij ons tijdens de tour?
De tour is inclusief treinreis, dus zorg voor een AB openbaar vervoer tickets of koopt er een van onze gids (een AB dag pas kost €7).

In welke talen is de tour beschikbaar?
De tour is alleen in het Engels.

Wat gebeurt er als het regent?
De tour gaat gewoon door of het nu regent of als de zon schijnt, maar draag kleding en schoenen die bij het weer passen.

Zijn er tickets voor kinderen beschikbaar?
Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis mits in gezelschap van een betalende volwassene. Jeugdtickets zijn beschikbaar voor mensen onder de 26 jaar.

Ticket categorieën

Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis mits in gezelschap van een betalende volwassene. Jeugdtickets zijn beschikbaar voor mensen onder de 26 jaar.

Openingstijden

april tot oktober: dinsdag en zaterdag om 10u.
Bestel nu

Fantastisch: 4.8 – 4 Recensies

Bestel

woe, 6 mrt 2024

Direct bevestiging

Voucher uitprinten

Duur: 4 uur

Openingstijden

Routebeschrijving

De Berlijnse Muur - Berlijn achter het IJzeren Gordijn

Adres
Neue Promenade 3, 10178 Berlin

×

Helpdesk

070 891 26 05 070 891 26 05

Hulp nodig? Wij helpen u graag!